Certificare ISO 22000 / HACCP

Home / Servicii Certificare ISO / Certificare ISO 22000 / HACCP

Certificarea ISO 22000 / HACCP reprezinta un standard international care mentine securitatea lanturilor alimentare la nivel mondial. Implementarea acestui sistem de management cuprinde planul si principiile HACCP: comunicare in cadrul societatii, comunicare cu clientii, accesul la informatii privitoare la produse sau servicii furnizate, dezvoltare de noi produse sau servicii alimentare. Pentru mediul de afaceri, sistemul ISO 22000 / HACCP ofera instrumente strategice pentru a reduce costurile in scopul diminuarii erorilor, pierderilor sau riscurilor si are ca scop sporirea productivitatii.

Aceasta nu se limiteaza doar la producatorii de alimente, ci este centrata si pe producatorii de ambalaje care iau contact direct cu produsul. Sistemul de management al sigurantei alimentului se bazeaza pe comunicare interactiva cu furnizorii, clientii, utilizatorii finali si autoritatile, pe validarea si verificarea produselor, iar scopul acestuia este de a mentine un mediu igienic pe parcursul lantului alimentar: productia, manipularea si furnizarea produselor sigure pentru a fi consumate.

 

Care sunt avantajele implemetarii ISO 22000 / HACCP?

  • Prin implementarea ISO 22000 / HACCP se reduc costurile de testare finala a produsului
  • Exista o complementizare si o armonizare cu sistemele de managementului de calitate
  • Se reduce posibilitatea de returnare a produselor de tip HACCP
  • Se imbunatateste satisfactia clientilor sau consumatorilor
  • Contribuie la reducerea numarului de sesizari sau de plangeri ale consumatorilor
  • Este o metoda de abordare preventive a sigurantei alimentare
  • Prin aceasta metoda, se reduce posibilitatea de returnare a produselor de tip HACCP
  • Se realizeaza imbunatatirea imaginii organizatiei implementatoare
  • Legaturile dintre programele de implementare cresc eficacitatea sistemului de management alimentar
  • Se imbunatateste atat comunicarea interna, cat si externa
  • Prin acest sistem se demonstreaza dedicarea pentru satisfacerea clientului sau consumatorului
  • Se imbunatateste gradul de motivare a personalului, astfel crescand performanta echipei
  • Reduce posibilitatea de a exista o publicitate negative
  • Aspectele legate de siguranta ambalarii produselor alimentare sunt mai bine intelese
  • Satisfactia clientilor creste prin indeplinirea cerintelor si nevoilor lor, dar si a partenerilor de afaceri
  • Resursele se utilieaza eficient si se reduc costurile de neconformitate
  • Costurile se reduc prin imbunatatirea proceselor si sistemelor
  • Calitatea produselor sau serviciilor furnizate creste satisfactie clientilor
  • Se realizeaza in permanenta produse sau servicii care sa indeplineasca constat cerintele sau asteptarile consumatorilor
  • Ofera acces la noi piete de desfacere prin mentinerea compatibilitatii serviciilor sau produselor
  • Standardele ISO asigura ca produsele si serviciile sunt fiabile, de inalta calitate si sigure
  • Permite organizatiilor accesarea pietelor noi de desfacere
  • Se faciliteaza comertul liber si echitabil

Pentru detalii despre Certificarea ISO 22000 / HACCP contactati-ne

Translate »