Ce este o certificare iso 9001

Home / Ce este o certificare iso 9001

Inca de cand s-a inventat capitalismul, companiile si corporatiile au tinut sa se intreaca in merite, recunoasteri ori premii de orice fel, recunoasteri care le-ar fi adus si mai multi clienti. Adevarul este ca ce firma nu si-ar dori sa aiba mai multi clienti. Dar drumul capitalismului nu a fost atat de bine stabilit. Antreprenorii auto tot cautat moduri prin care sa defineasca standardele la care aspirau, insa acest lucru nu s-a intamplat mai repede de 1987. Da, atat de tarziu. Abia atunci companiile de management din strainatate au reusit sa conceapa un barem cu standarde de functionare pe baza carora aveau sa ateste daca o firma lucreaza sau nu conform cu aceste standarde. A durat cativa ani pana cand tot mai multe state au adoptat acest barem si l-au implemenatt pe teritoriul lor, dar in prezent nu mai putin de 170 de state de peste tot din lume functioneaza pe baza acestor bareme.

Este adevara, din 1987 si pana acum aceste bareme s-au imbunatatit de patru ori, in prezent forma de certificare iso 9001 fiind cea mai raspandita si cea mai solicitata.

Aceasta certificare iso 9001 verifica modul de functionare al unei companii. Are standarde privitoare la respectarea fisei postului, la detalierea acesteia si evident punerea ei in practica de catre angajat. Mai mult decat atat, orientarea catre client este si ea importanta pentru ca doar asa o companie poate ajunge sa aiba si mai multi clienti, acesta fiind sic el mai important motiv pentru care firmele solicita acest tip de certificare iso 9001. Sistemul de administrare este si el important, si trebuie sa respecte anumite standarde in functie de ramura economica in care activeaza o anumita companie.

La urma urmei, acest tip de certificare este un exemplu clar ce demonstreaza ca cele mai bune companii sunt o combinatie potrivita intre angajati buni, manageri eficienti si clienti multumiti.

Leave a Comment

Translate »