De ce au companiile nevoie de certificare iso?

Home / De ce au companiile nevoie de certificare iso?

Oricine poate spune despre sine ca este un profesionist in domeniul in care activeaza. Dar pe cati dintre ei in credem pe cuvant? La fel cum oamenii au nevoie de diplome de absolvire sau de calificare in anumite domenii,la fel si companiile au nevoie de certificarile iso.

sl2Acest tip de certificare iso nu doar ca atesta ca o anumita firma sau companie mare functioneaza dupa standarde acceptate la nivel mondial, dar arat si faptul ca sunt de incredere. Evident, acest lucru duce la mai multi clienti si, deci, la mai multi bani.

Tocmai de aceea s-au infiintat in utimul timp la noi in tara mai multe firme de certificare care controleaza, la cerere modul in care opereaza o anumita firma si care are dreput ca la finalul procesului sa certifice sau nu compania respectiva. Pentru a obtine o astfel de certificare compania doritoare contactreaza o firma de certificare iso. Compania de certificare ia contact cu firma care a facut cererea si incepe sa controleze sistemul de management si de lucru al firmei respective. Avand in vedere ca exista mai multe tipuri de certificari recunoscute la nivel international, o companie poate sa se certifice pe o anumita ramura sau pe toate care sunt disponibile in tara noastra.

Pe perioada in care compania este controlata, aceasta trebuie sa dea detalii despre modul de lucru, moduel de administrare dar, mai ales, modul in care sunt tratati clientii. Orientarea catre client este foarte importanta atunci cand vine vorba de botinerea de certificare iso, pentru ca de aici, compania certificate poate obtine si mai multi clienti, de altfel, acesta este principalul motiv pentru care cele mai multe firme sunt certificate – pentru a castiga increderea clientilor vechi si noi. La sfarsitul perioadei de control, daca firma indeplineste criteriile mondiale de fucntionare, va primi si certificatul iso, cu care va putea sa ateste ca este pe deplin legitima.

Leave a Comment

Translate »