Ce caracteristici prezinta certificarea iso haccp?

Home / Ce caracteristici prezinta certificarea iso haccp?

Certificarea  haccp este un standard de la nivel international, avand rolul de a veni in completarea principalelor elemente ale standardului ISO.  In acest mod, societatile comerciale au un cadru mult mai bun pentru Sistemul de siguranta al alimentelor.

Daca ne intrebam cui se adreseaza acest standard, ei bine, ar trebui sa stim ca se adreseaza, in mare masura, firmelor producatoare de alimente, printre care se numara crescatoriile de peste, companiile ce proceseaza preparatele din carne, dar si restaurantelor, spitalurilor, fast-food-urilor, hotelurilor, etc.

In ceea ce priveste principalele beneficii pe care obtinerea certificatului haccp le aduce cu sine, acestea sunt multiple.

In primul rand, consumatorul va fi sigur de faptul ca produsele cumparate sunt de o calitate superioara, recomandandu-le si altor persoane.

Pentru dezvoltarea unei afaceri, adeseori este necesara stabilirea relatiilor de calitate cu diferiti parteneri. Faptul ca o firma a primit certificarea iso haccp nu face decat sa imbunatateasca colaborarile cu furnizorii.

Daca ar fi sa ne referim si la dezvoltarea financiara, putem afirma ca numarul de vanzari creste atunci cand firma noastra are obtinuta o astfel de certificare.

Despre certificarea haccp ar trebui sa stim ca asigura si o conformare din punct de vedere legal, tocmai de aceea, orice intreprindere ar trebui sa solicite aceasta aprobare.

Nu doar in Romania se aplica acest standard, ci in intreaga lume, devenind foarte apreciat, datorita faptului ca genereaza incredere clientilor fata de produsele pe care le achizitioneaza.

Pentru obtinerea certificarii iso haccp se vor respecta urmatoarele etape: completarea unui chestionar informativ, auditul la societate, cercetarea facandu-se de catre un comitet tehnic.

In cazul in care se obtine un rezultat pozitiv, se va elibera si certificatul. Daca ne aflam in situatia in care comisia decide ca nu putem obtine inca acest standard, atunci trebuie sa modificam toate aspectele mentionate, dupa care se solicita din nou verificarea.

Dupa ce am obtinut certificatul iso, vom avea parte de verificari o data pe an, pentru a se observa situatia din cadrul firmei pe care o coordonam.

Concluzionand, pentru dezvoltarea interna si externa a oricarei societati comerciale, obtinerea certificatului iso haccp ar trebui sa devina un obiectiv principal.

Leave a Comment

Oferta speciala!

Daca gasiti in alta parte un pret mai bun, contactati-ne pentru o oferta mai buna!

[email protected]0742.326.116
close-link
Translate »