Aplicabilitatea certificarii iso 22000

Home / Aplicabilitatea certificarii iso 22000

Siguranta alimentelor pe care le cumparam zi de zi este foarte importanta, tocmai din acest motiv, s-a implementat la nivel international standardul de certificare iso 22000.

Daca o firma are dobandita aceasta certificare, putem fi siguri ca produsele cumparate au o calitate superioara si nu contin nici un ingredient ce ne-ar putea afecta starea de sanatate.

In general, fiecare firma ce isi desfasoara activitatea pe filiera agroalimentara se axeaza pe obtinerea documentului iso, deoarece vor avea o imagine mult mai buna si in acest fel, creste automat si numarul de vanzari.

Deseori, clientii prefera sa cumpere un produs ce provine de la o companie autorizata si care a obtinut certificarea iso 22000, deoarece sunt convinsi ca alimentele respective au o calitate superioara.

Pentru ca o institutie sa obtina actul acesta, ea trebuie sa treaca de anumite controale. Controalele se fac pentru a vedea daca se respecta toate normele de calitate prevazute in standardul iso 2200.

Daca totul functioneaza in parametri optimi, atunci se elibereaza certificarea, care este foarte importanta, atat pentru detinatorii unei firme, cat si pentru clienti.

Atat in sectorul produselor alimentare, cat si al bauturilor certificarea iso 22000 are o mare utilitate.

Practic, odata ce o firma o obtine, apar noi oportunitati de dezvoltare, deoarece creste semnificativ numarul vanzarilor, deci si profitul.

Treptat, se vor ivi multe ocazii de parteneriate cu diferite lanturi comerciale, ceea ce inseamna ca activitatea din firma va fi din ce in ce mai extinsa.

Firmele cele mai interesate de obtinerea certificarii iso sunt cele ce se ocupa de procesarea produselor de origine vegetala si animala, dar nu numai. Chiar si companiile ce produc ambalajele utilizate in industria alimentara se preocupa de acest aspect.

Standardul de calitate urmeaza sa se aplice la fiecare stadiu de procesare a alimentelor, un aspect important.

Concluzionand, certificarea iso 22000 este necesara firmelor de productie a alimentelor, deoarece este un simbol ce atesta calitatea serviciilor acestora. Siguranta alimentelor este si principalul criteriu dupa care fiecare client alege ce sa cumpere, deci pe ambalajul produselor ce provin din firmele certificate iso se precizeaza acest aspect. In acest mod, ar trebui sa facem din obtinerea certificarii iso un adevarat obiectiv.

Leave a Comment

Oferta speciala!

Daca gasiti in alta parte un pret mai bun, contactati-ne pentru o oferta mai buna!

[email protected]0742.326.116
close-link
Translate »